Coöperatie


De Nederlandse Uitdaging

We bemiddelen in vraag en aanbod van Materialen (meubels, spullen), Menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en Middelen (geld). We zijn een ondernemersnetwerk dat doet. We stimuleren bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen.

Wie we zijn

De uitvoerende organisatie, het bestuur en de partners van Coöperatie de Nederlandse Uitdaging bestaan uit betrokken mensen met een grote maatschappelijke verbondenheid…

Wat we doen

Wij matchen Maatschappelijke Organisaties die uitdagingen hebben met maatschappelijk betrokken ondernemers die hulp bieden, met gesloten beurzen, in ruil voor een tegenprestatie.

Lokale Uitdagingen

De Nederlandse Uitdaging is een landelijke coöperatie waar ruim 45 stichtingen bij zijn aangesloten. Zelfstandige Lokale Uitdagingen met hun eigen Maatschappelijk Verbonden Ondernemersnetwerken.

Wat we samen bereiken

Heb je enig idee wat de economische impact van de Nederlandse Uitdaging? Gemiddeld helpt elke Lokale Uitdaging 200 sociale en maatschappelijke initiatieven per jaar en worden er meer dan 300 matches gemaakt. We zijn trots op de maatschappelijke waarde die we daarmee samen realiseerden in het afgelopen jaar.

0
Lokale Uitdagingen
0
Maatschappelijke vragen
0
Gemaakte matches
0
Maatschappelijke waarde

De Uitdaging helpt vooruit!

Samenwerken, samenleven, samen doen.
Maatschappelijk betrokken ondernemers helpen maatschappelijke organisaties met gesloten beurzen in ruil voor een tegenprestatie.

In de video hieronder leggen we je uit wat de Nederlandse Uitdaging en haar Lokale Uitdagingen doet en wat we samen met Maatschappelijk Verbonden Ondernemers kunnen betekenen om  jouw regio of stad nog mooier en leefbaarder te maken.

Vragen?

Voor Maatschappelijke Organisaties, stichtingen, verenigingen, sociale initiatieven en andere non-profits is de Uitdaging het loket waar ze terecht kunnen met vragen en uitdagingen die ze niet op eigen kracht kunnen invullen.

Aanbod?

Door aanbod van Mensen, Materialen en Middelen aan stichtingen, verenigingen en andere sociale initiatieven in ruil voor een tegenprestatie met gesloten beurzen, toon je als bedrijf en ondernemer gemakkelijk je maatschappelijke betrokkenheid

Match!

De Matches die wij als maatschappelijke makelaar maken vertegenwoordigen een grote maatschappelijke, sociale maar ook economische waarde. Het succes van de Uitdaging is dan ook een win, win, win situatie.

Waarom Lokale Uitdagingen?

  • de sociale structuur en daarmee de maatschappelijke cohesie moet (en kan) in iedere gemeente versterkt worden;
  • er zijn veel mensen die hulp nodig hebben en heel veel mensen die hulp willen geven;
  • het concept van De Uitdaging is een bewezen succes;
  • de Uitdaging is relatief eenvoudig op te richten in andere gemeenten;
  • er is veel onbenut potentieel bij bedrijven;
  • er is een grote behoefte aan Menskracht, Materialen en Middelen bij maatschappelijke organisaties;
  • wanneer ze elkaar hebben leren kennen, willen mensen graag samenwerken.

Recente ontwikkelingen en nieuws

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

🍾💥 Vanuit alle Uitdagingen wensen wij u een gelukkig en voornamelijk gezond 2021! 🍀 Wij hopen dat we dit jaar nog vele mooie matches mogen maken en zo bijdragen aan een mooiere samenleving!

#nieuwjaarsdag #oudennieuw #nederlandseuitdaging #deuitdaging #2021 #HappyNewYear #gelukkignieuwjaar
... Meer bekijkenMinder bekijken

Bericht van 01/01/21

🍾💥 Vanuit alle Uitdagingen wensen wij u een gelukkig en voornamelijk gezond 2021! 🍀 Wij hopen dat we dit jaar nog vele mooie matches mogen maken en zo bijdragen aan een mooiere samenleving!

#Nieuwjaarsdag #Oudennieuw #NederlandseUitdaging #deUitdaging #2021 #happynewyear #gelukkignieuwjaar

Laatste post van 2020! 🥂 Wij wensen iedereen een gezond, gelukkig en verbindend 2021 toe! 🤩 ... Meer bekijkenMinder bekijken

Bericht van 31/12/20

🎄It’s the most wonderful time... 🎶🎄

De laatste keer dat er een flink pak sneeuw lag tijdens de feestdagen is al een aantal jaar geleden. Ondanks dit maken we er thuis gewoon een winter wonderland van! Dat kunnen we met elkaar in deze tijd goed gebruiken. Wij wensen iedereen onwijs fijne feestdagen toe! ✨ ✨
... Meer bekijkenMinder bekijken

Bericht van 25/12/20

🎄It’s the most wonderful time... 🎶🎄

De laatste keer dat er een flink pak sneeuw lag tijdens de feestdagen is al een aantal jaar geleden. Ondanks dit maken we er thuis gewoon een winter wonderland van! Dat kunnen we met elkaar in deze tijd goed gebruiken. Wij wensen iedereen onwijs fijne feestdagen toe!  ✨ ✨