Mooie en uitdagende

Landelijke projecten

De laatste pluk

De Laatste Pluk is een prachtig landelijk project van de Nederlandse Uitdaging in samenwerking met onder meer het Univé Buurtfonds en Voedselbanken Nederland.

De deelnemende lokale Uitdagingen coördineren de pluk van
rijp restfruit door vrijwilligers bij fruittelers. Het gaat om appels en peren die zijn blijven hangen na de grote oogst. Dit fruit komt meer dan goed terecht bij mensen met weinig geld, via onder meer Voedselbanken Nederland.

Project XL

Op vrijdag 15 december organiseert de Nederlandse Uitdaging Project XL voor smalle beurzen. Alle deelnemende lokale Uitdagingen richten zich dan met hun eigen Project XL op mensen in financieel kwetsbare posities.

We gaan hen vooruit helpen, in samenwerking met zoveel mogelijk organisaties en bedrijven. Het staat de lokale Uitdagingen vrij om zelf invulling te geven aan ondersteuning van deze doelgroep. Ieder Project XL vormt een brede samenwerking in de lokale samenleving.

Sint voor ieder kind

Voor ruim 300.000 kinderen in Nederland is ‘Sinterklaas’ geen feest, vanwege financiele nood in veel gezinnen. Dat valt niet uit te leggen aan kinderen. Want: waarom zou de Sint aan jou voorbijgaan en waarom hebben klasgenoten en vriendjes wel mooie cadeaus gekregen? Daarom gaan we voor deze kinderen cadeautjes verzamelen!

We maken gebruik van de kennis en ervaring van de steeds landelijker werkende Stichting Sint voor ieder Kind uit Klarenbeek. Ook bespreken we met onze landelijke partners hoe zij een bijdrage kunnen leveren.

Partners van de Nederlandse Uitdaging

Samen helpen we per jaar meer dan 7.500 sociale initiatieven

Volg de Nederlandse Uitdaging op social media

Blijf nog beter op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen